Zaremba i DN om katastrofskolan

Maciej Zaremba skriver i en artikelserie i DN om den svenska skolans förfärande förfall (här) och (här) och (här).

Zaremba redovisar förfallet i skolan och lägger en del av skulden på socialdemokraterna och främst Göran Perssons kuppartade kommunalisering av skolan. Detta parat med det socialistiska ”flummet”- d v s idéer om att eleverna själv skall söka kunskaper, att lärare inte behöver vara fack-kunniga när skolans främsta uppgift påstås vara ”elevernas socialisering” och liknande.

När Zaremba frågar lärare, kommer det fram, att dessa – liksom vi föräldrar – länge sett förfallet. Men, att man inte vågar protestera, säga ifrån. Därför att då kan man råka ut för repressalier.

De svenska socialisternas oerhörda svek mot föräldrar, barn och ungdomar belyses därmed berömvärt av Zaremba. Och frågan om hur detta oerhörda svek kan förbli opåtalat i decennier framstår lika skriande, som när det gäller socialisternas brott mot de mänskliga fri- och rättigheterna i den totalitära familjepolitiken.

Skall vi försöka oss på en gissning runt denna så angelägna fråga om sveken mot våra barn och ungdomar, kommer vi, igen och igen, fram till effekten av den symbios mellan socialistiska politiker i alla partier och de media i landet ”som räknas” – radio, TV, stora tidningar. Genom den politiska samsynen hos denna Nomenklatura i politik och media, läggs locket på för alla negativa – icke bekväma – sanningar, sådant som inte stöttar de socialistiska idéerna. Och de enstaka människor med kurage och integritet, som vågar säga ifrån- som t ex företrädare för Kunskapsrörelsen med tidningen Äpplet – avfärdas som löjliga eller aparta, kverulanter eller rättshaverister och utsätts för olika sorters repressalier.

Därmed syns inte det negativa. Och ingen kritik. Och därmed fortsätter eländet, och var och en av som tycker det är väldigt illa, tror att vi är ensamma om vår uppfattning.

Detta har några insatta personer kallat TYSTNADSSPIRALEN i vårt land. Den har också uppslukat de politiker, som skulle vara ett alternativ till socialisterna. Och till den grad, att de med sin nya skollag och dess kriminalisering av hemundervisningen, gör sig till än värre totalitärister än socialisterna själva.

Hjälp Zaremba och andra modiga människor att bryta denna tystnadsspiral! Tänk själv! Säg ifrån på skarpen! Kräv makt och myndighet över era egna liv och era barns bästa ! Protestera ! För barnens skull.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s