Avellans paradisiska tvång till dagis

Dagens 19 mars Sydsvenskan har en ledande artikel av Avellan (här).

Rubriken är satt till Längst på dagis vinner

Bakgrunden: Avellan är besvärad över att det, som det nu allmänt sägs, är hög status – både för föräldrar och för barn – att barnen inte är länge på dagis.

Detta gillar inte Avellan. Den som är allra längs på dagis vinner – eller bör vinna – menar hon i artikeln. Dagis skall vara toppen och ungarna skall älska det och inte vilja gå ifrån det. Då blir det dagiset rena paradiset – det är FRAMTIDEN, skriver hon, den politiske chefredaktören på Sydsvenskan. En chefredaktör som är fullständigt rabiat emot den lilla lättnad i förtrycket, som ett vårdnadsbidrag kan ge. En chefredaktör, som anser, att Sverige skall arbeta för ett avskaffande av den mänskliga rättighet som kallas Föräldrarätten (art 2 i första tilläggsprotokollet i Euoropakonventionen). En chefredaktör, som tar varje tillfälle att grymt förhåna de människor – främst kvinnor – som har en egen uppfattning om en vettig livsstil och en bra omsorg om barnen – de som bara bakar ”cupcakes” –, trots att hon i andra sammanhang hycklar om vikten av att välja livsstil, om vikten av mänskliga rättigheter, om vikten av tolerans ….

Och denne läsare tänker på det förfärande tvång och utopiska mål som s-kvinorna målar upp i sitt program Familjen i framtiden – en socialistisk familjepolitik.

Och tycker det är märkligt, att Avellan och många andra envisas med att tro på ett framtida socialistiskt Utopia och vägen till det. Och inte bryr sig ett dyft om de oerhörda kostnaderna – ekonomiska och mänskliga – på vägen till detta Utopia. En väg, som är ett oerhört experiment med människors lycka, hälsa och värdigheter som insats. Ett experiment, som med stor sannolikhet kommer att visa sig vara ett fatalt misslyckande. Och inte låter oss meningsmotståndare komma till tals i tidningen, visa, att det finns liberala uppfattningar.

När skall förståndiga – kanske liberala – personer på Sydsvenskan äntligen inse, att Avellan är en grov skymf mot tidningens liberala tradition och läsare, och verkligen ser till, att hon lämnar tidningen, t ex för DN (här). En tidning där hon kunde platsa bland andra kryptosocialister som t ex med den DN-ledarskribent som skrev, att de som inte nyttjar dagis inte heller betalar något för det, eller med DN-journalisten Anna-Maria Hagerfors, som i december 1986 inte skämdes för att inför 40-50 personer påstå, att ”Viktigare än att skriva sanning är att rida spärr mot högerkrafterna”?

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s