Miljöpartiets Genuspedagoger till våra barn

Miljöpartiet vill ha Genuspedagoger i alla förskolor enligt ett pressmeddelande:

För att uppnå jämställdhet behöver samhället bryta föreställningarna om vad som är manligt och kvinnligt tidigt. Därför är förskolan en mycket viktig plats som måste ge alla barn samma förutsättningar och möjligheter. Ojämlikheten trycker in barn i trånga mallar utifrån vuxnas föreställningar om hur män och kvinnor ska vara.

Genuspedagogik är ett samlingsnamn för metoder som synliggör hur föreställningar om kön påverkar pojkars och flickors lärande. Stockholms genuspedagoger är en viktig resurs i arbetet för jämställdhet. Därför driver Miljöpartiet en satsning som möjliggör genuspedagoger på alla Stockholms förskolor.

Miljöpartiet var i sin tillvaros början ett parti, som gav intryck av att värna människors frihet och mänskliga rättigheter, ett naturligt liv utan Storebrors ständiga pekpinnar och övervakning. Folk skulle få föda, vårda och fostra sina barn utan politisk styrning och diskriminering.

Numera är partiet lika förstockat vänstervridet och besserwissrigt som socialisterna själva gentemot de fria medborgare och människor man tidigare önskade mera naturlig frihet . Förändringen -förminskningen, förkrympningen – av partiet till dess nuvarande okänsla och medjamsande med det politiskt korrekta, är ynklig att se.

Så raljerar också Per Gudmundsson i SvD mycket välförtjänt med dessa genustokerier från Miljöpartiet (här). God läsning – ni småttigheter i Miljöpartiet, som inte förmått tänka själva, motstå den politiska propagandan eller förstått att förvalta fina idéer och principer från partiets fräschare tid.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s