Costs of family breakdown-vad kostar familjenerbrytningen?

Johana Wennström skriver i SvD (här) om konsekvenserna – kostnaderna – av The Big Society, att Samhället=Staten, som i Sverige, har brutit ner familjen och dess funktioner. Han skriver:

Camerons initiativ är på det hela taget ett intressant försök att åtgärda de betydande sociala problem som det brittiska samhället har dragit på sig under en lång följd av år. Det finns stora mänskliga kostnader för utanförskap, antisocialt beteende och framför allt sönderslagna familjer som tycks motivera The Big Society. En ny rapport från tankesmedjan The Relationships Foundation avslöjar också svindlande ekonomiska kostnader….
Bara en ringa minskning av kostnaderna för family breakdown skulle i teorin kunna täcka stora delar av besparingsbehovet.

Att britterna inte riktigt förstår vad som menas med The Big Society är möjligen inte förvånande, i och med att själva uttrycket är lika vinnande som Göran Hägglunds ”relationslinje”. Men bör man därför ge upp på ambitionen att dämpa det sociala förfallet?

Och varför har till exempel inte Kristdemokraterna gjort en liknande kalkyl på vad splittrade familjer kostar i Sverige?

EN FRÅGA, VI VERKLIGEN KAN INSTÄMMA I !
Varför hymlar KD runt detta? De negativa konsekvenserna av den socialistiska familjenerbrytningen i Marx´och Engels anda är uppenbara. Vi har dem dagligen runtomkring oss. Vi känner väl till, att trots allt vårt påtvingade arbete, arbetslinjen, dagistvånget, så har vår nation rutschat neråt i nationernars välfärdsliga. I andra länder lever familjer bättre på 37 timmars arbete än 2×40 timmar som i Sverige.

Annonser

One response to “Costs of family breakdown-vad kostar familjenerbrytningen?

  1. Kristdemokraterna är verkligen det fegaste av alla våra svenska partier! Tänk att ha en sådan värdeplattform som kristendomen att stå på – och ramla direkt på näsan i alla debatter!
    Tänk att använda sin energi på alla interna konflikter, som finns i och utanför partiet – och fullkomligt strunta imedborgarna – väljarna!
    Det är som om Jesus skulle ha tänkt mera på en fast anställning vid länsstyrelsen i Galiléen – än på det budskap han hade att komma med!
    Eva Sternberg
    Hjärnforskare och familjerådgivare

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s