Nattis. Bryr sig någon om kostnader? Ekonomiska el. mänskliga.

Till flera artiklar i Sydsvenskan om svårigheterna i Malmö att få byggt fler förskoleplatser, fogas en artikel i dagens tidning (6 feb) med rubriken ”Nattis i höst”.

Det handlar om stadens planer på att tillgodose behov av daghemsplatser hela dygnet. De s k OB-förskolorna skall också utökas. Den enda frågeställning artikelförfattaren tar upp rör ”Folk har ju jobbat natt länge. Varför har beslutet dröjt?”

Som i tidigare artiklar i tidningen, ställs aldrig frågor av typen ”Skulle inte ett vårdnadsbidrag kunna lätta på trycket och därmed på efterfrågan?” eller ”Vad kostar en nattisplats att bygga?” ”Och att driva?”. Eller ”Om en dagisplats subventioneras med 150 000 kr per år, hur mycket blir subventionen för en nattisplats?”. Eller, ”Finns det inte föräldrar, som skulle kunna ordna sitt behov bättre och billigare, om de fick disponera subventionerna själva?”

Nä – det är klart. Sådana frågar tar inte Sydsvenskans skribenter upp. Och vi andra, utomstående, får inte ta upp dem heller. Vi är utestängda från tidningens spalter, när vi vill få sådant i tryck. Likaså, om vi vill påtala tidningens enastående hyckleri, som dagens (6 feb) hyckleriexempel i ledaren med rubriken ”Ingen välfärd utan tillväxt” (här). I den skriver ledarskribenten (Heidi Avellan) om professor Tim Jacksons bok ”Välfärd utan tillväxt”, i vilken han förordar statlig kontroll för att hålla en noll-nivå på tillväxten:

Jacksons resonemang mynnar alltså ut i kompakt tvivel på individens förmåga att tänka och välja själv.

Detta skriver alltså Sydsvenskan, och gör ner Jacksons bok. Samma tidning, som i andra sammanhang är fullständigt rabiat i sin intolerans mot de människor som ”väljer själv” att vårda och fostra sina egna barn, trots dagens oerhörda diskriminering av dem.

Tidningen befäster så sin roll som ett ensidigt propagandaorgan, och dess skribenter på alla nivåer är rejält hjärntvättade efter decenniers propaganda – alternativt djupt oärliga i sin journalistiska roll som tredje statsmakt.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s