Samhällsutvecklingen och KD´s kris

Den kända journalisten, chefredaktören för Världen idag och ledarskribenten i DN m fl tidningar, Carin Stenström, skriver utmärkt klarsynt om KD´s kris på DSM (Debatt Sanningssökande Mediakritik) (här).

… samhällets förändring har gått långt, medborgarnas mentalitet påverkats på djupet.
På 70- och 80-talen var civilsamhället alltjämt ett levande begrepp, det var självklart att människorna hade rätt att bestämma över sina egna liv. Idag har det civila samhället blivit i det närmaste totalsocialiserat. Medborgarna är vana vid att samhället bestämmer över deras liv, från vaggan till graven. De lär sig tidigt att inte ha någon avvikande uppfattning om någonting.

Tidigare honnörsbegrepp för kristdemokraterna, som självbestämmande och valfrihet för familjerna, har därför förlorat kraft och innebörd – också i kristna grupper. Man räknar på sina föräldradagar, ställer sina barn i dagiskön vid födelsen, tackar och bugar för allt man får från staten, men funderar aldrig på det pris i form av lydnad och osjälvständighet, som staten kräver i betalning.

En av årets valaffischer från kd, speglar dilemmat. Föräldrar ska få bestämma mer, stod det. Det säger det mesta om samhällsutvecklingen och om kristdemokraternas utveckling. Föräldrarna ska få bestämma mer, men de ska inte få bestämma allt, inte ens det mesta. Viss rörelsefrihet i marginalen. Det räcker inte för ett parti som vill upprätta civilsamhället.

Denna samhällsutveckling är mycket tydlig för de äldre i vårt samhälle. Att utvecklingen varit ytterligt negativ för oss icke anpassliga, för medborgares mänskliga fri- och rättigheter, för människors livskvalitet och psykiska hälsa är också klart. Att också nationens ekonomi har backat, jämfört med länder med mindre politisk styrning, kan lätt inses bara genom att tänka på vårt lands kräftgång i nationernas välfärdsliga, från en topp i nivå med USA och Schweiz i slutet av 60-talet till en medioker placering före Grekland och Portugal för några år sedan.

När dagens ledande politiker, som Reinfeldt och Borg, är för unga eller för indoktrinerade för att inse denna förödande samhällsutveckling, borde det vara KD´s givna uppgift, att kraftfullt peka på den eländiga utvecklingen, dess orsaker och medel för att återskapa ett samhälle med Frihet under Ansvar.

Gör det! Låt inte Sverigedemokraterna bli det parti, som påtalar detta självklara.

Krister Pettersson

Annonser

One response to “Samhällsutvecklingen och KD´s kris

  1. Jan-Ola Gustafsson

    Utmärkt att Carin Stenström skriver i klartext i ett ämne som borde beröra hela folket. Tidskriften DSM med sin modige chefredaktör Jan Gillberg har i åratal kämpat för att informera om de krafter bakom kulisserna som i allt snabbare takt monterar ner Sverige, både emotionellt, ekonomiskt och materiellt. Vi är redan i ett katastrofläge där merparten av befolkningen framlever sina bästa årtionden av livet i ett ekorrhjul för att få sina ”livspusslen” att gå
    ihop. Rädslan för friställning, separation, sjukdom eller andra händelser förmörkar tillvaron för dem som redan är ränteslavar under huslån, billån, konsumtionskrediter och semesterresor på kredit. Till detta kommer nutidsmänniskans mathållning med hel- och halvfabrikat som är späckade med onaturliga tillsatser av olika slag.
    Idag kan en husägare aldrig räkna med att under sin livstid kunna betala sitt hus, och när pensioneringen kommer så finner man hux flux till sin fasa att man har mindre än hälften mot tidigare att röra sig med. Paradoxalt nog är det ändå inte många som reflekterar över tillvaron och vilka mekanismer som påverkar den enskildes liv.
    Prenumerera gärna på tidskriften DSM, http://www.dsm.nu och ta del av den intressanta information som gör att man förstår var det totalitära planerandet av svensk ”barnomsorg” har sina rötter. Vår framtid kommer att påverkas av hur långt vi släpper de krafter som vill hindra oss att utvecklas till fria och harmoniska individer.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s