Liberalism och C och FP i Sydsvenskan

Heidi Avellan, pol chefred. på Sydsvenskan, är tveklöst Hycklarnas Drottning i tidningsvärlden med sitt ständiga upprepande av vikten av att inte visa tolerans mot intoleransen, samtidigt som hon själv är rabiat intolerant mot ”hemmafruar” och KD, som tycker att sådana skall få finnas.

När det gäller en ev. sammanslagning C och FP skriver hon (här)

Är det givet att summan av FP och C skulle bli en starkare liberal röst än de enskilda partierna? Nej. Men förutsättningarna finns och Centerpartiet har rört sig i liberal riktning. Två partier som kallar sig liberala bör åtminstone ställa sig frågan.

I motsats till Heidi Avellan, skriver hennes företrädare Per T Ohlsson, mycket välinformerade och nyanserade texter i sina söndagskrönikor. Krönikan 9/1 har rubriken ”Liberalism med måtta” (här). Den handlar om en eventuell sammanslagning av de två ”liberala” partierna C och FP.

Ohlsson redovisar partiernas bakgrund och intressesfärer och konstaterar, att inget av partiet visar på någon liberalism att tala om. Något, som inte förvånar oss offer för en totalitär familjepolitik i landet. En politik, som strider mot mänskliga rättigheter och allt mot vad Liberalism står för. Och som reservationslöst stöttas av dessa antiliberala partier, C och FP.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s