VAB-dagar. De som får betalt och de som får betala.

CITAT:

Ett par dagar varje månad blir det VAB. Det ena barnet avlöser det andra med förkylningar och feber. … Svenska föräldrars uttag av tillfällig föräldrapenning för vård av sjuka barn, så kallade vab-dagar, har minskat med sex procent det senaste .. kan man bli av med jobbet pga många VAB dagar ?? Att föräldrar har möjlighet att ta hand om sina sjuka barn i form av dagar för vård av sjukt barn (VAB-dagar) är en självklarhet som ger … Färre vab-dagar sedan intyg infördes… M vill ge bonus för delade vab-dagar….. Fp vill kvotera vab-dagar. Föräldrar ska tvingas vara hemma lika mycket när barnen är sjuka. Förslaget kommer från en arbetsgrupp inom folkpartiet, som anser att det … Mamma tog ut vab-dagar när hon själv var sjuk

Ca 350 000 VAB-dagar togs ut i Oktober i år, skrivs det i dagarna. På den socialdemokratiska tiden var medeltalet över 400 000 per månad.

Den engelska sociologen och forskaren Patricia Morgan, skriver i sin bok Family policy, family changes. Sweden, Italy and Britain compared, om den svenska ”arbetslinjen” som en ”Potemkinkuliss” – en chimär – när 20% av arbetstiden bland småbarnsföräldrar är bortovaro av familjerelaterade orsaker. I den offentliga sektorn är bortovaron 30%.

Och föräldrarna får betalt av oss skattebetalare för sin bortovaro från jobbet.

Men vissa föräldrar får inte betalt, förstås. De med fel åsikt. De som fortfarande står emot det totalitära förtrycket att lämna ifrån sig barnen till kollektivistisk fostran. De får bara betala – till andra föräldrars barnomsorg, till andra föräldrars VAB-pengar.

Patricia Morgan jämför i sin bok förhållanden i Sverige med dem i Sovjetunionen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s