Borgerligt uppdrag? Javisst! Inte ett socialistiskt!

I DAGENS SVD, skriver ledarskribenten PJ Anders Linder (här)

”Jag ber också om förslag på ämnen att ta upp och personer att samtala med i ledarredaktiones fortsatta arbete på temat ”det nya borgerliga uppdraget”. Mejla!”

Och av många kloka förslag som PJ Anders Linder har lagt fram ber han ändå om tips om sådant som borde vara allra mest uppenbart när man talar om ”borgerliga uppdrag”:

Se då till att kasta ut det ”Socialistiska uppdraget” ! Uppmana de politiker och partier som kallar sig borgerliga – och t o m ”liberala”, att göra slut på den förfärande socialistiska planekonomin och totalitära styrningen som många av oss lider under. Se till att införa marknadsekonomi och frihet i FAMILJEPOLITIKEN, se till att ÄGANDERÄTTEN säkras i landet, se till att andra MÄNSKLIGA FRI- OCH RÄTTIGHETER respekteras, också i vårt land, inte bara i Långtbortistan. Se till att en FÖRVALTNINGSDOMSTOL inrättas med oberoende, oavsättliga jurister, som vågar slå ner på politikernas övergrepp på medborgarna. Se till, att hemarbetande föräldrar och företagare får sin lika del av samhällsskyddet. Se till, att föräldrar får behålla sina barn, även om de bråkar med socialarbetarna och är lågstatusmänniskor i allmänhet. Se till att föräldrarskapet och värdet i bandet föräldrar-barn återställs.

Ty – också företagare och hemarbetande föräldrar är samhällsnyttiga människor. ÄVEN om de i socialisternas ögon inte är förenliga med det socialistiska UTOPIA.

Och se till, att TYSTNADSSPIRALEN upphör i alla sammanhang där politiker kan påverka detta. Den tystnad som breder ut sig mer och mer under människors tro, att de inte har en uppfattning som delas av en majoritet.

Kort sagt, se till att de borgerliga återskapar ett mänskliga samhälle med alla sina brister, all sin variation, mångfald, rikedom och möjligheter för människor att söka sin lycka utan politiska pekpinnar och trakasserier.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s