Öppet brev till KD´s Göran Hägglund

Tidningarna skriver om KD´s funderingar efter valet. SvD (här), Sydsvenskan (här), DN (här), GP (här). SvD följer upp i ledaren 24 oktober (här).

De tankar Du, Göran Hägglund, yppar är nog så motiverade. Men, ack, så ostrukturerade, så svårfattliga, så svårkommunicerade ….

Fakta i saken är, att DET RÅDER SKRIANDE BRIST PÅ LIBERALISM och FRIHET UNDER ANSVAR i vårt land och i dess politik. KD är det parti som ligger närmast i att fylla dessa förfärande luckor i svensk politik.

Ett av KD-förslagen att återskapa något av liberalism och frihet är Vårdnadsbidraget.

Detta förslag – Vårdnadsbidrag – svarar på människors fråga om VAD? Men det är ett dåligt svar på människors fråga om HUR? Och, det är inget svar alls på människors fråga om VARFÖR?

Av dessa människors frågor, måste KD – och för den del de flesta andra politiker – ta till sig, att av svaren till dessa tre frågeställningar är det minst viktiga svaret på frågan VAD?. Och den allra viktigaste är svaret på frågan VARFÖR?

I exemplet Vårdnadsbidraget, är detta svaret på frågan VAD? Men, på frågan om HUR man vill införa mera LIBERALISM och FRIHET UNDER ANSVAR, år ett BIDRAG något som associerar till motsatsen till LIBERALISM och FRIHET. Alltså ett mycket dåligt svar på frågan HUR?

Och på frågan VARFÖR? har man i KD inget svar alls till människorna, medborgarna, föräldrarna, väljarna.

VARFÖR måste vi ha mera LIBERALISM och mera FRIHET UNDER ANSVAR i svensk familjepolitik? Svaret på denna långt större och viktigare frågeställning är också det viktigaste av de olika svaren:

VARFÖR??? Jo – vi måste få FRIHET UNDER ANSVAR i svensk familjpolitik, därför att dess motsats, som vi har idag, innebär

– En för många människor olycksskapande förnedring och fattigdom helt oförenligt med ett tolerant, fritt samhälle.

– En påtaglig risk för barns utveckling, anknytning, hälsa och förmåga till empati.

– Ett klart brott mot flera artiklar i konventionerna om de Mänskliga Rättigheterna.

– En nationalekonomisk förlust, vilket visas av Sveriges kräftgång i välfärdsligan.

Efter detta svar på den viktigaste frågan VARFÖR? är det givna svaret på frågan HUR? följande:
HUR? Jo – genom att avskaffa den politiskt-ekonomiska styrningen och diskrimineringen av vissa föräldrar och oliktänkare.

Och slutligen blir svaret på frågan VAD? lätt, lättförklarat, lättförsvarat, sympatiskt och attraktivt:
VAD? Jo – genom att låta subventionerna gå lika till alla barn och ta hänsyn till föräldrars försörjningsbörda vid beskattningen.

Medge, att detta svar på frågan VAD? har en helt annan underbyggnad och klang än MERA BIDRAG – VÅRDNADSBIDRAG !

Enkelt logiska och konsekventa resonemang som detta lyser med sin frånvaro i svensk politik. Och KD´s famlande nu är bara en aning åt rätt håll.

Är problemet, att KD-are inte kan tänka logiskt, eller är dåliga marknadsförare? Troligen inte – problemet är nog värre: De, som de flesta andra i vårt land, är inte modiga nog att tänka fritt efter decennier av politisk indoktrinering och styrning i vårt land.

Alltså, bäste Göran Hägglund, samla de modigaste fritänkarna inom och utom Ditt parti till gemensam styrka och börja tala sanningar om behovet att återge människor FRIHET UNDER ANSVAR och tala främst om VARFÖR.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s