Väsentligheter i valet lyser med sin frånvaro

MÅNGA personer, som gärna vill betala skatt, och mera skatt ändå, har synts i TV-rutan i valrörelsen.

Ingen, ingen enda, inte folk, inte politiker tar upp de viktiga frågeställningar om vad skattepengarna skall användas till:

skatt till politikens grundläggande uppgifter: lagstiftning, försvar, ordning, infrastruktur o sådant vi inte kan ordna själva eller tillsammans med vår omgivning

SKATT OCKSÅ för olika sorters försäkringar, som staten har tagit på sig. Pension, sjuk, arbetslöshet, föräldra- ….. Är vi säkra på, att Staten är det bästa Försäkringsbolaget? Borde inte Staten ägna sig åt att kontrollera att vanliga försäkringsbolag sköter sig?

ÄNNU MERA SKATT för att politiker skall kunna styra oss. Skall politikerna få bestämma, vilka som skall få tillbaka något av dessa pengar, och vilka som skall stå med lång näsa. Kanske till och med gå miste om sina försäkringar…. därför att de lever ett liv som politikerna inte gillar …..

Ett enda parti, har något närmat sig dess viktiga frågeställningar: KD har varit inne och nosat på dessa väsentligheter när de talar om politikens gränser.

Men de borde gå mycket längre och tuffare fram – de borde lista upp de Mänskliga Rättigheterna och fråga sig hur det står till med dem i vårt land. Skyddet för familjen, egendomsskyddet, föräldrarätten, förbudet mot diskriminering pga åsikt …. Skall politikerna respektera dem eller arbeta för att avskaffa dem?

Men KD nämner inte ens de mänskliga rättigheterna – och tidningar som Sydsvenskan skriver om hur viktiga de är, men i ett annat sammanhang rekommenderar man, att de skall ändras- avskaffas på områden där tidningen är för en totalitär styrning.

Det är tråkigt att se, hur vårt folk under medianomenklaturans fördumning, hålls undan från väsentliga frågeställningar.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s