Solidaritet a la Mona -(s)olidariskt tvång!

I valrörelsens sista timmar, står Mona Sahlin och uppmanar till SOLIDARITET med darr på rösten.

Med den erfarenhet vi offer för svensk familjepolitik har, vet vi, att det är fråga om SOLIDARISKT TVÅNG till den blåbärslikhet socialisterna vill ha i sitt Utopia. Tvånget skall inte ens få lättas med de ynka 5% som ett vårdnadsbidrag om 3 000 kr/mån innebär.

SOCIALDEMOKRATISKA kvinnoförbundets skrift Familjen i framtiden – En socialistisk familjepolitik, har en stor förtjänst: klarspråk och små möjligheter att missförstå DET SOLIDARISKA TVÅNGET.
På ett rakt och enkelt sätt ställer man upp målen; Förvärvsarbete och barn i kombination. Sysselsättning för alla. Fullständig utjämning av förvärvsfrekvensen mellan kvinnor och män. Alla skall vara ekonomiskt oberoende av andra människor. Samhället skall ha makten över produktionen, Arbetsgivarna skall tvingas ett anpassa sig till ”normalarbetstagarens” ansvar för barn. Alla skall ha sex timmars arbetsdag. Föräldrarnas underhållsplikt mot barnen avvecklas och samhället tar över (kostnaderna för) barnens fostran och vård. Obligatorisk förskola för alla barn. Individens rätt att självständigt utvecklas måste underordnas de intressen som samhället som kollektiv i demokratisk ordning beslutar.

Text (och bilder) ger inget utrymme för feltolkningar och s-kvinnorna ger inget utrymme för enskildas annorlunda behov och önskemål: (S)OLIDARISKT TVÅNG !

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s