Rebecka Edgren Aldén – socialistisk propagandist

REBECKA EDGREN ALDÉN chattar med Haros´ordförande, fembarnsmamman Madeleine Wallin i SvD (här). Ett av hennes inlägg lyder:

Rebecka Edgren Aldén: Jag gillar också förskolan och tror att många barn mår bra av att umgås med andra barn. Men det finns säkert barn som mår bra av att bo hemma också. Men det här är en politisk fråga. Tycker vi att vi med våra skattepengar ska ge familjer betalt för att stanna hemma med sina barn? Och nej, jag tycker inte det. Även om man säger föräldrar, så handlar det till 90 procent om mammor. Och jag tror inte att det är bra för vårt samhälle om vi går tillbaka till ett system där kvinnor blir försörjda av sina män, där den offentliga barnomsorgen monteras ner. Det hände faktiskt i Norge. Familjerna fick vårdnadsbidrag, tog sina barn ur förskolan och gav sedan pengarna till unga outbildade tjejer som fick vara nannys. Och den förskolorna fick mindre resurser. Det finns en anledning till varför vi sakta men säkert kämpat för att kvinnor ska ha sin egna försörjning, hjälp med barnomsorg, bort med särbeskattning (hon menar säkert sambeskattning!) och så vidare under en himla massa år. Hemmafrusamhället var inget bra alternativ.

KOMMENTAR
”Men det här är en politisk fråga. Tycker vi att vi med våra skattepengar ska ge familjer betalt för att stanna hemma med sina barn? Och nej, jag tycker inte det” och ”Hemmafrusamhället var inget bra alternativ”, skriver Edgren, utan att med ett ord motivera varför. Det hade varit lätt att säga: det var inte bra för vi hade sambeskattning med en progressiv skala, så att den andra lönen beskattades orimligt hårt.

Men det gör inte Edgren. Ännu mindre säger hon, ”vilket hade varit lätt att åtgärda genom att införa platt skatt, samma procent skatt oavsett på vilken inkomst den läggs”.

I stället kör Edgren med de socialistiska, bedrägliga argumenten: Man skall inte vara hemarbetande, ty ”hemmafruar” får ingen lön, ingen pension, utnyttjar inte sin utbildning, lever på sin man, och skattebetalarna skall inte betala för deras arbete.

Men väl skall skattebetalarna betala de daghemsanställdas arbete så, att när den hemarbetande föräldern byter arbetet med de egna 2-3 barnen mot ett yrkesarbete, får familjen två löner och subventioner som motsvarar en tredje. Detta trots att arbetsbytet inte skapar några mervärden. Och är emot mångas värderingar i livet. Och innebär en diskriminering på grund av åsikt. Som i ekonomiska värden innebär 3-4 miljoner kronor mer för den politiskt anpassliga familjen. En politisk styrning, som är i stark konflikt med flera mänskliga rättigheter enligt Europakonventionen.

Edgren är därmed en av dessa många socialistiska propagandister i politik och media, som vållar stor olycka för många barn och föräldrar i vårt land.

Annonser

2 responses to “Rebecka Edgren Aldén – socialistisk propagandist

  1. Jag vill se ordentiliga redovisnigar varför dagis är så viktigt och varför inte mammor och pappor duger huxflux. När blev det inte tillräckligt bra att växa upp hemma? Det undrar jag? Bevis vore trevligt tack! En engelsk s.k. clinical psychologist Olive James forskade på och om dagis inverkan på barn under 3 år i Danmark (ganska likt Sverige). En kort sammanfattning i Engelsk press kan du läsa här.
    http://www.independent.co.uk/opinion/commentators/oliver-james-nippers-need-emotional-rescue-from-daycare-443748.html

    • Att inte mammor och pappor skulle duga längre, är ett led i propagandan för ett socialistiskt Utopia. Se s-programmet ”Familjen i framtiden”, där föräldrar utmålas som obildade och farliga för sina barn. Det finns naturligtvis enstaka fall som kan styrka detta, men generellt är sådana påståenden oerhörda dumheter och ett led i en totalitär indoktrinering i vårt land.

      Illa är det, att Folkpartiet sedan länge är infiltrerat av samma tankegods och också agerar i rent totalitär stil med förbud mot hemundervisning, motstånd mot valfrihet och senast Nyamko Sabunis dumheter om att man skall vara särskilt utbildad för att få ha hand om (sina) barn. Ändå kallar sig partiet Liberalt !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s