Älskar, älskar de o tänker, uppå (S)torebror – Fp om förskolan

Hanna Paavola Önnebro, plats fyra på kommunlistan för Folkpartiet liberalerna i Västerås, skriver i VLT (här) med rubriken ”Vi älskar förskolan”

I många debatter och i flera artiklar har jag läst att folkpartiet och Alliansen inte gillar förskolan. Har också fått höra att vi, Alliansen, endast ser på förskolan som förvaring. Jag vill med denna artikel en gång för alla besvara detta: det är inte sant! Låt mig ge er min och Folkpartiet liberalernas syn på just förskolan.

Förskolan är en viktig pedagogisk verksamhet! Att tidigt delta i en pedagogisk verksamhet ger stora möjligheter och vi vet ju att inlärningsförmågan är som störst innan barnen har uppnått skolåldern.

Vi har även infört att den allmänna förskolan, som idag innebär gratis förskola 15 timmar i veckan för alla barn från och med det år de fyller fyra, ska erbjudas från tre års ålder. I den nya skollagen som presenteras i höst föreslås förskolan bli en skolform.

Jag och folkpartiet liberalerna är stolt över vår fina förskoleverksamhet här i Västerås …
En gång för alla: folkpartiet älskar förskolan!

KOMMENTAR
Men, har skolresultaten då blivit bättre under förskolans 40 år? Nävisst, sämre!

Och vad säger forskningen om den pedagogiska vikten av lång anknytning till vuxna för barns inlärning i förskolan? Uselt-så klart, med ”nära vuxna” att anknyta till bara mellan 8-17, och som ofta byts ut. Och smittspridning? Och öronbarn? Och att 20-30% av förälderns arbetstid går till VABbande av sjuka förskolebarn? Ingenting om sådnt! Älskar, älskar helt i blindo gör Önnebro…

…som representerar ett parti som säger sig vara liberalt – frihetsvänligt.

Hur stämmer detta med det ekonomiska tvånget i förskolepolitiken? Med marknadsekonomi? Med subsidiaritet? Med mänskliga fri- och rättigheter?

Svar: Inte alls! Konflikten med Europakonventionen är skriande. Två barn på förskola drar lika mycket resurser som en heltidsarbetande skapar (enl. SOU79:89), varför bytet av arbetet med egna barn mot ett yrkesarbete inte skapar något mervärde för nationen. Men av bytet kommer den anpassliga familjen att få två löner och subventioner som motsvarar värdet av en lön till. Under det att den lika samhällsnyttiga familj som vårdar sina barn själv får klara sig på en lön och stängs ute från samhällets trygghetssystem.

Önnebro och hennes Fp, hycklar grova om detta totalitära tvång. Låtsas inte ens om det. Och kallar sig liberala, när de är motsatsen i sitt För(s)koleälskande.

ENGLISH
A politician representing the so called Liberal party, writes in this article that she and her party are proud of and much LOVE the socialistic pre-school, or daycare system in Sweden. This in spite of the obvious totalitarian oppression of parents having another opinion on what is good care and upbringing of the children. A system in deep conflict with all liberal values and some Human Rights.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s