SvD ger mycket goda råd till KD´s Göran Hägglund i dagens ledare av Maria Eriksson

Svenska Dabladets ledare 16/7 (här) har rubriken ”Hägglund borde gå på Pridefestivalen”. Ledaren är signerad av Maria Eriksson.

Varmt tack för denna dagens ledare med goda råd till KD och Göran Hägglund.

Det är ytterst sällan vi får läsa litet djupare texter som denna ifrån politiker och tidningsredaktioner – principlösheten grasserar.

Själva har vi försökt påtala, att KD skulle kunna ta för sig av det numera alldeles tomma liberala politiska fältet i vårt land.

Det är också tråkigt, att politiker skyggar för att tala om mänskliga fri- och rättigheter – som man i vårt land på vissa områden nonchalerar. I stället talar nu Hägglund om gränspolisverksamhet. Han kunde ha räknat upp flera artiklar ur Europakonventionen som nonchaleras i vårt land, han kunde ha påtalat bristerna i vår konstitution, avsaknaden av en förvaltningsdomstol, att ett kotteri i FP kan sitta och skriva ihop en lag (skollagen) som ännu mera inskränker friheten i vårt land, kritiseras av Lagrådet etc men ändå röstas igenom av en förfärande stor skara okunniga och ointresserade (som visat vid våra kontakter med dem) riksdagsledamöter med hänvisning till (personliga) konsekvenser etc….

Maria Erikssons text i dag är ett ljus i mörkret. Det behövs flera och ännu starkare, som vi hoppas få se från henne och hennes kollegor inom den ”tredje statsmakten”.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s