Sydsvenskans hyckleri levereras idag av deb.red. Magnus Jiborn

Dagens Sydsvenskanhyckleri presenteras, ovanligt nog, inte av pol chefred Heidi Avellan, utan av debattredaktören Magnus Jiborn under rubriken Sätt tyglar på politiken (här)

Kristdemokraterna använde igår sin dag under politikerveckan till att diskutera politikens gränser. ”Är allt politik?” frågade de på ett seminarium, och partiledaren Göran Hägglund fortsatte på samma tema i sitt tal. Kristdemokraterna skall inte styra i onödan, menade han: ”Jag vill istället att vi skall vara ett slags politikens gränspolis.”

Det är en viktig fråga. Även om varje enskilt beslut har ett gott syfte är risken stor att vi till slut står med en härva av detaljregleringar, undantag och särregler som begränsar människors frihet att välja själva.

Problemet för KD är att partiet har en lång historia av att lägga näsan i blöt i saker som inte angår dem – som vem folk skall få gifta sig med. Och istället för att rensa upp i härvan föreslår partiet ännu mer bidrag för att gynna föräldrar som stannar hemma med barnen.

Ökad valfrihet, säger Hägglund.

Ökat politikerberoende, är en alternativ beskrivning.

Kristdemokraterna har rätt i att politikerna måste tyglas. Om de bara kunde inse att det också gäller dem själva.

KD´s vårdnadsbidrag beskrivs som ett ökat politikerberoende av Jiborn – inte ett minskat sådant. KD bör tyglas, i detta sitt förslag till vårdnadsbidrag, menar han.

Och detta, när det verkliga politikerberoendet ligger i en beskattning som inte tar hänsyn till försörjningsbördan och de oerhörda, ensidiga subventionerna till offentlig barnomsorg. Något som för en 2-3 barnsfamilj under 8-10 år ger en favorisering av den politiskt välanpassade familjen jämfört med den lika stora familj som inte får lön och inga subventioner för sitt lika stora arbete (enl SOU79:89).

KDs vårdnadbidrag kan, i vissa kommuner, minska diskrimineringen och politikerberoendet med ca 5%.

Men inte ens denna lättnad i politikerberoendet och diskrimineringen går fri från Sydsvenskans avståndstagande, förakt och hycklande lögnaktiga beskrivning. I dag levererad av Sydsvenskans debattredaktör M Jiborn.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s