Staten måste ta ansvaret-och lämna det åter till föräldrarna !

I Dagens Nyheter 24/6, med rubriken ”Staten måste ta ansvar för alla förskolors kvalitet” (här) skriver ett antal väl insatta personer om vikten av god barnavård- och fostran. Och att sådant kan variera kraftigt på de olika institutionerna i landet.

Undertecknarna av artikeln är

Magnus Kihlbom, barnpsykiater och psykoanalytiker, Birgitta Lidholt, leg psykolog och fil dr i pedagogik, Gunilla Niss, leg psykolog och handledare i förskolan, Lars Ahlin, ordf i Psykologförbundet, Margareta Blennow, barnhälsovårdsöverläkare, Anders Broberg, professor i klinisk psykologi, Lars H Gustafsson, barnläkare och docent i socialmedicin, Bruno Hägglöf, professor i barnpsykiatri, Hugo Lagercrantz, professor i barnmedicin, Gunilla Preisler, professor i utvecklingspsykologi och Per-Anders Rydelius, professor i barnpsykiatri.

Alla de viktiga småbarnsbehov som artikeln beskriver, har tidigare väl fyllts av föräldrar.

Politikerna har, med sin totalitära politisk-ekonomiska styrning, ersatt föräldrars funktion med institutionsvård o-fostran. Bättre för några barn, men väsentligt sämre för de flesta. Försämringen och tvånget kostar samhället enorma summor. Vårt land har rutschat utför i välfärdsligorna – trots allt vårt påtvingade “utanför-hemmet-arbete”.

Kanske kan vi leva med landets ekonomiska försämringar genom den dyrbara tvångsapparaten.

Värre är det med de oerhörda mänskliga värden som går förlorade. Barnens anknytning till föräldrarna försämras – barn och föräldrar utbildar inte de band mellan sig som behövs för en god fostran och för gemenskapsvärden genom hela livet.

Därför: Tänk äntligen om! Fördela subventionerna lika till alla barn! Inför beskattning med hänsyn till försörjningsbördan!

Men inte ett ord om detta i den långa artikeln av dessa oftast offentligt anställda personer, som måste vara ”pollitiskt korrekta”. I stället vill man ha ännu mera statlig styrning: ”Staten måste ta ansvar för alla förskolors kvalitet”.

Vi offer för svensk familjepolitik säger i stället: ”Staten måste ta ansvaret – och lämna det tillbaka till föräldrarna!

Krister Pettersson

Annonser

One response to “Staten måste ta ansvaret-och lämna det åter till föräldrarna !

  1. Monica Wiegert

    Människan är ett däggdjur. Den naturliga instinkten hos en däggdjurshona är att värna om och ta hand om sin avkomma. En däggdjurshona som saknar den instinkten är djupt störd. Även fåglar (alla utom göken) värnar om och tar hand om sin avkomma, med den skillnaden att där kan hane och hona hjälpas åt med att ruva och att mata sina ungar, eftersom fåglar inte är däggdjur. Rör en obehörig fågelboet, så överges det av föräldrarna, (precis vad som skett i det störda svenska dagissamhället!) Sniglar är hermafroditer, dvs tvekönade och kan alternera när det gäller att agera hane eller hona. Drömdjuret bland svenska feminister måste väl ändå vara sjöhästen: där lägger honan sina ägg i en äggsäck som hanen har, och det är alltså hanen som ”ruvar”. Men människan är och förblir ett däggdjur, i Sverige ett mycket stört sådant. Men svenska mödrar förhånas, förlöjligas, mobbas och svälts ut, om de inte förtränger sin naturliga läggningg att själv vilja ta hand om sina barn. Man begär att andra, av media uppbackade sk läggningar accepteras. Men det självklaraste av allt, modersinstinkten och moderskapet, (som är frivilligt – kvinnor har inte födsloplikt) diskrimineras sedan många år så gravt, att Sverige inte kan kallas en demokrati. I sk uländer hör jag aldrig barnen skrika, för där är mödrarna hos dem, men i Sverige skriker alla av separationsångest störda barn lungorna ur sig, och mödrarna hör inte barnens skrik, för de har tvingats förtränga sin modersinstinkt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s