Kan man hoppas på Kd, när de andra borgerliga sviker ?

Bo C Pettersson skriver i VLT under rubriken: Bidrag och bonusar komplicerar livet för alla inblandade (här)

Vi i min förening, Barnens rätt till föräldrarnas tid, uppskattar Kristdemokraternas försök att mjuka upp den totalitära och socialistiska familjepolitik som förs och som numera accepteras långt in i det borgerliga blocket.
Relaterat

Men det behövs mer än ett vårdnadsbidrag för att rensa upp i det träsk av politiska ingrepp som, utöver nämnda bidrag, består av barnbidrag, bostadsbidrag, föräldraförsäkring, den kommunala barnomsorgen, barnomsorgspengen och jämställdhetsbonusen.

Det är inte bara så att detta virrvarr komplicerar livet för alla inblandade. Det är också svindyrt samhällsekonomiskt, frihetsinskränkande och skapare av nya godtyckliga orättvisor.

Vi måste komma till ett läge där familjen, inte de två föräldrarna var för sig, blir skattesubjekt. Där försörjningsbörda och barnomsorg blir avdragbara i beskattningen och där barnomsorgen debiteras till den kostnadstäckning som är en förutsättning för det höga välstånd som marknadsekonomin kan ge, om den inte manipuleras sönder med allehanda straffskatter och subventioner, som sker i Sverige.

Hoppas att Kristdemokraterna kommer att komma till samma insikt och att de därefter kommer att våga stå för fastare principer, rakare rör, mindre statsmakt och mer föräldramakt, trots att många av deras allianskamrater kommer att fega ur.
Bo C Pettersson, Västerås, styrelseledamot i föreningen Barnens rätt till föräldrarnas tid

KOMMENTAR
Helhjärtat kan man stämma in i Bo Petterssons analys av familjepolitikens elände och tvång i vårt land – men de ledande politikerna vill inte se den negativa utvecklingen i landet.

Tvärtom arbetar de för ännu mera tvång genom den nya skollagen, som vill kriminalisera föräldrar som själva vill undervisa sina barn. Och Anders Borg talar enl. Världen idag om att förverkliga s-programmet Familjen i framtidens krav på obligatorisk förskola från tre år – utan hänsyn till föräldrarna och deras mänskliga rättigheter.

Så dessa politiker, som skulle vara ett alternativ till det socialistiska förtrycket, visar sig, väl vid makten vara lika angelägna att förverkliga Marx´och Engels strävan att krossa familjen och dess funktioner. Varför alla liberala, frihetliga och marknadsmässiga principer så totalt glömts bort av de borgerliga, är en obegriplighet. Möjligen finna några förklaringar i att dagens unga politiker inte upplevt annat än socialistisk styrning, och att partierna under dekader utsatts för socialistisk indoktrinering.

Hoppet står därför nog inte enbart till Kd utan till den fortsatt negativa utvecklingen med resistenta bakterier och känslokalla ungdomar, vilket till slut blir alltför svårt att leva med. Men om den negativa utvecklingen pågått långsamt under 40 år kan denna insikt komma att ta 40 år till.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s