Antibiotikaresistens. Hemskt, men ger hopp om lättnad i daghemstvånget

Sydsvenskan meddelar 25/5, att ”Unik dom stoppar barn från förskolan” (här)

En unik kammarrättsdom stoppar symtomfria barn från att gå i förskolan – men bara i Malmö och Skåne. I Stockholms- respektive Göteborgsregionen hade barnen fått gå i förskolan.

Malmö. Den idag treåriga Malmöflickan var avstängd från sin förskola i över sju månader. Anledningen var att hon smittats av penicillinresistenta pneumokocker (PRP). Sydsvenskan berättade om fallet i december.

Förra året drabbades totalt 37 förskolebarn i Malmö av PRP. Barnen får inte gå i förskolan förrän alla prover är negativa – även om de är helt symtomfria. I alla fall om de bor i Malmö eller Skåne. Beslutet har fattats av Smittskydd Skåne.

Det är hög tid för våra politiker att fundera över, om det fortsättningsvis skall vara realistiskt möjligt för dem, att upprätthålla sitt totalitära tvång och sin politiska styrning av barn och familjer med den alarmerande ökning av antibiotikaresistenta, farliga sjukdomar, vi ser. För eller senare kommer föräldrar inte längre att acceptera de allt högre hälsoriskerna för deras barn som daghemstvånget innebär.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s