Inte heller SVT Rapport frågar efter en mänsklig rättighet ….

Jonas Himmelstrand i ROHUS meddelar:

SVT Rapport hade igår kväll ett inslag om hemundervisning med ett hembesök hos familjen Henriksson Wallén och deras två hemundervisade barn Älva 12, och Lion 8. En mycket fint reportage med aktualitet inför skollagsbeslutet den 22 juni, då hemundervisning kommer att förbjudas i Sverige.

Ett unikt beslut i en demokrati som bara har sin motsvarighet i Tysklands skollag från 1938.

Även utbildningsminister Jan Björklund intervjuades i inslaget. Han sa att han han ansåg det omöjligt för föräldrar att ha kunskapen att hemundervisa sina barn. Men den evidensbaseade forskningen visar på raka motsatsen. Hemundervisning ger regelmässigt bättre resultat både akademiskt och socialt än skola. Det viktigaste skälen är förmodligen den långt tryggare miljön i hemmen, den individualiserade undervisningen och den stora mängd utbildningsmaterial som idag finns tillgänglig på nätet. Mer info finns på Rohus hemsida: http://www.rohus.nu

Inslaget är knappt tre minuter och börjar 16 minuter in i programmet. Sevärt!

”Hemundervisning och den nya skollagen”
http://svtplay.se/v/2012497/rapport/23_5_19_30

Jan Björklund säger i inslaget, att han anser det omöjligt för föräldrar att leda undervisning – när de omöjligt kan kunna allt. Skillnaden mellan att leda och att kunna noteras inte i programmet. SVT Rapport nämner ”religiösa och filosofiska skäl” för föräldrar att hemundervisa sina barn. Men – inte nämner SVT något om den Mänskliga Rättighet som garanterar föräldrar rättigheten att välja undervisning av sina barn av just sådana skäl.

SVT jamsar med – löper med – i det växande förtrycket under folkpartister och andra socialistiska maktmissbrukare i landet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s