Fp Surahammar – mer dagis – mindre liberalism !

”Förskolan är viktig för barns utveckling. För barn till föräldralediga och arbetssökande har Surahammars kommun valt att endast erbjuda 15 timmar i förskolan. Det är nödvändigt att barnen får vistas tillräckligt med tid för att ta till sig av pedagogiken och det sociala samspelet. Vi i Folkpartiet anser att denna tiden utökas till att i första hand bli 20 timmar” skriver folkpartisterna Yvonne Gmeiner, ledamot i kommunfullmäktige och Tobias Revenäs, ledamot i barn- och bildningsnämnden i Surahammar i VLT (här)

Sedan – den vanliga socialistpropagandan om hur nyttig förskolan är.

”Barn till föräldralediga och arbetsökande har generellt samma behov som andra barn. Att därför begränsa deras tid på förskolan alltför mycket är orättvist. Vi anser att föräldrarna ska kunna bestämma om deras barn ska vara upp till 20 timmar i förskolan. Många av dessa barn skulle må bra och utvecklas mer med den möjligheten”

vidare:

”Kommunen har förutsättningar att locka barnfamiljer till att flytta hit med förskolor och grundskolor i alla tre tätorter samt lägre priser på villor. Det är dock viktigt att kommunens politik lever upp till den egna slogan ”För barnens skull” med en attraktiv politik för barnfamiljer.”

Observera, att folkpartisterna inte anser, att kommunen bör locka barnfamiljer genom en liberalisering – att så långt möjligt i liberal anda erbjuda frihet från dagens styrning och diskriminering. En frihet från dagens totalitära förtryck, som kunde få desperata familjer att välja Surahammar i stället för Australien.

”Det är positivt att nästan alla partier utgår från barnens bästa, men tyvärr har Socialdemokraterna fram till valet egen majoritet i kommunfullmäktige. För barnens skull hoppas vi på en förändring!” slutar skribenterna från fp.

Alltså – fp vill ha barnen ännu mera i förskolans indoktrinerande verksamhet (pedagogiken och det sociala samspelet) än socialisterna själva. Och – just som socialisterna – hänvisar man till Barnens bästa. För barnens skull – och, för fp likaväl som för socialisterna, är det inte föräldrarna som vet sina barns, eller sitt eget bästa.

”Att begränsa barnens tid på förskolan är orättvist”. Jaha – men visst finns det andra orättvisor, som ett liberalt parti borde finna det mycket angelägnare att skärskåda när det gäller svensk familjepolitik, som gör den ena av två lika samhällsnyttiga familjer tre-fyra miljoner kronor fattigare än den andra !

”Vi anser att föräldrarna ska kunna bestämma”, säger man. Fast om att barnens tid på förskola skall vara ännu längre. Inte om den skall vara mindre. Eller ingen alls. Sådant är det tydligen inte särskilt angeläget att föräldrar skall kunna bestämma.

Det får vara måtta på liberalismen. Det är socialister, och de folkpartister, som nu vill överglänsa dem, som vet vad som är bäst. Inte bara för barnen, utan också för föräldrarna. Med liberalism och marknadsekonomi skulle det kunna väljas fel.

Finns det inget starkare ord för detta än hyckleri?

Annonser

2 responses to “Fp Surahammar – mer dagis – mindre liberalism !

  1. Pingback: Tweets that mention Fp Surahammar – mer dagis – mindre liberalism ! « Familjekampanjen's Blog -- Topsy.com

  2. Citerar artikeln ” Vi anser att föräldrarna ska kunna bestämma om deras barn ska vara upp till 20 timmar i förskolan” dvs välja från 0 timmar till 20 timmar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s