Kryptosocialist: Anna-Maria Hagerfors, DN

Jag nämnde kryptosocialistm i förra inlägget. Med kryptosocialist menar jag en person, som utifrån föregivet liberala plattformar, partier och media, arbetar för socialistisk politik; styrning av människor mot en socialistisk utopi.

En sådan kryptosocialist är journalisten Anna-Maria Hagerfors, som i Dagens Nyheter sensommaren 1986 skrev en artikelserie kallad Den dolda högern.

Den dolda högern skulle bl a vara vi i Familjekampanjen – vi beskylldes i artikeln för att vara en fara för demokratin, för att samarbeta med skumma krafter (som EAP, ljusskygga finansiärer….), för att köra med falska citat mm mm.

Vi i Familjekampanjen tilläts inte få vårt svaromål i tryck i DN. Pressombudsmannen kunde bara trösta oss med att om man var en organisation måste man stå ut med det mesta.

Senare – vid ett föredrag / sammankomst med temat ”Etik i media” i en Stockholmskyrka i december 1986, talar Anna-Maria Hagerfors om detta inför en publik om kanske 40 personer. Undertecknad, advokat Lennart Hane, Katarina Norén-Runske, Jan-Ola Gustavsson, Der Spiegel-reportern i Sverige, Hermann Orth, journallsten bakom artikeln om Barn-Gulag i Sverige bl. a.

Hagerfors sade då i klartext, att det var viktigare för henne att ”rida spärr mot högerkrafterna” än att lämna sanningsenliga uppgifter i sina artiklar.

Att utnämna Famlljekampanjen till en ”högerkraft” är tydligen något som beskärs sådana, som besvärar socialdemokraterna. Detta är märkligt med tanke på att den socialdemokratiska, totalitära familjepolitiken särskilt drabbar många LO-familjer. Så har det också varit just arbetarfamiljerna i Familjekampanjen som har varit mest förtvivlade och desperata.

Den föregivet liberala tidningen DN utnyttjas alltså av en journalist som Anna-Maria Hagerfors till att ”rida spärr mot högerkrafterna”. Med tidningens liberals stämpel, storlek och allmänna status, ges detta socialistiska spärridande en trovärdighet och en spridning som är oproportionellt, underminerande och oförenligt med den liberala – frihetliga – plattform från vilket budskapet framförs. Kryptosocialism !

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s