(S)ydsvenskan publicerar skändlig propaganda

Sydsvenskan publicerar på bästa debattplats en artikel undertecknad av SSU-ordf. i Sverige och företrädare för sex ungdomssocialistorganisationer utomlands (här) med rubriken ”Sverige en internationell förebild”. Artikeln går ut på, att den borgerliga regeringen har sett till, att Sverige inte längre är ett välfärdspolitiskt skyltfönster mot resten av världen. Den svenska modellen har använts som ett mönster av otaliga socialdemokratiska regeringar världen över. Den svenska välfärdsmodellen är nu hotad, Sverige rasar i nationernas välfärdsliga etc.

”Det är en av anledningarna till att IUSY, den internationella sammanslutningen av socialdemokratiska och socialistiska ungdomsorganisationer, valt att hålla sin 18:e kongress i Sverige” skriver man.

Orsaken till detta välfördsras skulle alltså vara Alliansregeringens åtgärder för att stävja fusk och obalans i de sociala systemen.

Det är rätt uppenbart, att JYTTE GUTELAND, ordförande i SSU, har tutat i sina utländska socialistkompisar, att den borgerliga regeringen, vilket man ju kunde ha förväntat, i rask takt har demonterat det (s)venska systemet, vilket ju ingalunda är fallet. Artikeln är därmed ett helt onyanserat propagandainlägg – synnerligen osmaklig med de utländsa ungdomarna som förledda medundertecknare.

Sydsvenskan – som hycklande nog fortfarande kallar sig liberal – borde naturligtvis inte ha publicerat ett sådant undermåligt och skändligt propgandaalster.

Men – tidningen är sedan länge en högborg för omoral, hyckleri och kryptosocialism- till skam och förnedring för sig själv och sina läsare.

Krister Pettersson

JACINDA ARDERN

president i IUSY

och parlamentsledamot i Nya Zeeland

SERGIO GUTIERREZ

generalsekreterare i JSE,

SSU:s motsvarighet i Spanien

WOLFGANG MOITZI

president i SJÖ,

SSU:s motsvarighet i Österrike

VIVIANNA PINERO

internationell sekreterare i JS,

SSU:s motsvarighet i Uruguay

CORDULA DRAUTZ

förbundsstyrelseledamot i Jusos,

SSU:s motsvarighet i Tyskland

JYTTE GUTELAND

ordförande i SSU

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s