Barn i brottsregistret förvånar inte längre

”Barn i brottsregistret förvånar inte längre” är rubriken på en artikel i Sydsvenskans 20 jan av Hanna Younes.

”Man ihjälskjuten på Stortorget
TV. Skottlossningen inträffade mitt på Stortorget inför många ögonvittnen” är nyheten från Malmö 31 jan.

Samma dag, 31 jan, intervjuas i P1 en läkare från Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg. Han säger, att det nu kommer in ca 150 livsfarligt skadade brottsoffer per pr till sjukhuset ….

Kriminalitet och våld har under de senaste decennierna ökat i en förfärande takt. Ofta är det ungdomar som är inblandade. ”Barn i brottsregistret förvånar inte längre”, skriver Hanna Younes, journalist på Sydsvenskan.

Men hon skriver aldrig något om orsakerna till denna utveckling. Inte hon, och inte andra journalister. Ty orsakerna ligger till stor del inom de områden, som inte får beröras, som är politiskt heliga kor. Familjepolitik, invandring med usel integration …

Hanna Younes antyder inte ens, att det kan finnas orsaker till utvecklingen. Och när orsaken bl a kan misstänkas ligga på svensk familjepolitik blir tystnaden total. Som journalist – och i synnerhet på den hycklande Sydsvenskan med pol chefred Heidi Avellan som tongivande – får inget negativs skrivas om svensk familjepolitik. ”Rör inte vår familjepolitik” som Avellan säger i en av sina ledare – ofta hatiska mot KD, som gärna vill återge fostraransvaret för barnen till deras familjer.

Med sådana journalister som Hanna Younes, väl inställda i det socialistiska lägret även om de arbetar i en tidning, som kallar sig liberal, lär det dröja länge, innan de negativa effekterna av familjens nerbrytning och politikernas fostran av våra barn ens börjar diskuteras.

Krister Pettersson

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s