Var är föräldraansvaret? – Frågan som återkommer.

Var är föräldrarna – och vad gör föräldrarna ? frågar insändarskribenten Erik E Olsson i Sydsvenskan 27 december 09, och han hänvisar till de många tragedierna vi har bevittnat som t ex målet i Rödeby och till åtalet mot Roland Fasth i Värnamo – för hans örfilande av en slyngel som inte lydde tillsägelser och kallade honom gubbjävel.

Dessa frågor – Var är föräldrarna? Vad gör föräldrarna? när det gäller barns och ungdomars obefintliga fostran, återkommer ständigt i insändarspalterna.

Och det är kanske inte så konstigt. Ty det har ju aldrig varit någon valrörelse eller upplysningsverksamhet runt familjepolitikens omläggning (socialisering av familjen) med början runt 1970. Den familjepolitik, som innebär, att politikerna med sina experter och institutioner tog över våra barns vård och fostran efter att ha infört skyhöga ungkarlsskatter och ensidigt riktade subventioner för att styra familjer och barn.

Den brittiska forskaren och sociologen Patricia Morgan beskriver i sin bok Family policy, family changes – Sweden, Britain and Italy compared, hur det var det socialdemokratiska kvinnoförbundet som på ett kuppartat sätt lyckades få denna destruktiva familjepolitik införd, med resultat som gör att Patricia Morgan jämför flera förhållanden i Sverige med dem i Sovjetunionen.

Så, med sådana odemokratiska kupper och totalitär styrning av föräldrar och barn har föräldrarna satts åt sidan när det gäller sina barns fostran utan att detta debatterats eller varit föremål för demokratiska val – med följd att Erik E Olsson och så många andra fortfarande undrar: Var är föräldrarna, när deras barn visar sig vara omöjliga i ett civiliserat samhälle?

Men – bäste Erik E Olsson och alla andra som undrar – försök ta till er vad som har hänt under decennierna, vad en marxistisk familjepolitik innebär och om ni anser en sådan skall pådyvlas oss alla, oavsett vilka åsikter vi har eller mänskliga rättigheter som skulle skydda oss. Skulle ni, som vi, starkt ogilla denna förfärande ofrihet och totalitära politiska styrning med en olycklig samhällsutveckling som följd – hjälp till att få nomenklaturan i politik och media att åter tillåta föräldrafostran av sina barn.

Krister Pettersson

Annonser

One response to “Var är föräldraansvaret? – Frågan som återkommer.

  1. Ja , var är föräldrarna- arbetar på JOBBET eller arbetar HEMMA och om det finns tid över så försöker man återhämta sig ! Har barnen tur hinner man äta middag tillsammans.
    Slutade rösta på sossarna pga deras familjepolitik och detta eviga tjat om att alla ska har rätt till att arbeta heltid ! Jovisst det ska man väl få om man vill men då krävs det supermänniskor och det orkar man inte vara i längden ! I Sverige är det fult att jobba med sina barn – men fint att lämna bort dem till andra.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s